среда, 12 февраля 2014 г.

Величне слово Кобзаря

Культурна спадщина українського народу от вже два століття завдячує митцю національного пера, художнику- реалісту, борцю за справедливість, поету-філософу і  людині честі і слова- Тарасу Шевченку.
Кожне  покоління і сучасності, і минулого з гордістю каже: «А ми вивчали Шевченка!», бо це  не просто твори і вірші, а  ціле творче життя, в яке вкладено душу, розум, патріотизм.
Ім’я Тараса Шевченка  відоме   далеко за межами нашої країни. Його цитують класики, політичні  діячі та  митці культури. З Шевченком  пов’язано багато літературних  видавництв, громадських  товариств. І ми, як славні  нащадки , напередодні  200 – річчя  до дня  народження  Т.Г.Шевченка , доводимо  в своїх активних  заходах, що пам’ять  про  велич  поета увіковічена в історії України.
Зробили свій внесок в ювілейну річницю учні та вчителі нашої школи.
Під керівництвом  бібліотекаря Ярош Т.І. 29 січня  був проведений тематичний урок «Величне слово Кобзаря»,  де учні школи із  задоволенням  згадували біографічний  шлях поета, його відомі роботи, розповідали вірші.
Класний керівник 7 класу Ярош Т.І.  і вчитель української літератури Сідельникова І.О. підготували матеріал для виховної години  « Ми не забули тебе, Тарасе, черпаємо правду в твоєму слові!» розкрили нові сторінки діяльності Кобзаря, повідомили про сучасні видання присвячені поету.
З захопленням та ентузіазмом учні  1 – 7 класів  взяли участь в конкурсі дитячого малюнка за творами Т.Г. Шевченка. На альбомних  аркушах  залишилась фантазія дітей до  творів, поем «Катерина», «Гайдамаки» і  особливо віршів «Мені тринадцятий  минало», «Тече вода …».


 Сідельнікова І.О.,
вчитель укр.мови і літ-ри
Червономаяцького НВК

Комментариев нет:

Отправить комментарий