среда, 5 февраля 2014 г.

Шевченко – гордість і совість України

І мене в сім’ї великій,
В сімї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим тихим словом. (Т.Г.Шевченко)
     Саме ці рядки із заповіту великого Кобзаря втілили в життя вчителі, батьки та діти початкових класів Василівської школи-інтернату, презентуючи виховний захід-проект «Тарас Шевченко-сонце України» з нагоди 200-річчя поета.
    Дійство розпочалося у нещодавно відновленому народознавчому музеї школи. Завдяки небайдужим людям села (Батюку М.Д.,Ларіну І.І., Ліясовій Н.А., Кучіну А.О., Саліженко А.М.) ожила ця кімната-світлиця.
   Тому саме серед старовинних речей, духу наших предків і проходило свято.
    Дітлахи–першокласники разом з батьками (Спесивою Н.Е., Євдіщенко Г.В., Шилкіною О.О., Нальотою К.А.) підготували малюнки до творів Кобзаря. З радістю повідомляли, що ще їхні дідусі та бабусі вчили вірші Шевченка і досі  декламують їх напам’ять. Мама та учениця 2 класу Івоніна Юлія виконали творчу роботу до твору «Садок вишневий коло хати».
   Виховний захід-проект, ведучою якого була Ікол В.М., був насичений різноманітними лініями творчості великого співця, художника, борця за світле майбуття народу.
В похилій хаті край села,
Над ставом чистим і прозорим
Життя Тарасику дала кріпачка-мати…
     Сценки про тяжке життя малого Тараса до глибини душі вразили присутніх дітей та гостей - методистів РНМК Грабко Т.А., Гринчук С.О., Копєйко Т.М.. Роль матері та сина майстерно виконали вчителька Поддєлкова А.В. і учень Кінаш Давід.
     Учні 4 класу та вчителі Чумак Н.Я. Халіуліна Т.П. виконали пісні «Зоре моя вечірняя», «Реве та стогне Дніпр широкий.»
     Було всім дуже цікаво розгадувати кросворд, акровірш, складати автопортрет  Т.Г.Шевченка.
     Сподіваємося, що після таких заходів кожен з любов’ю і вдячністю до славетного поета візьме до рук «Кобзар» і зрозуміє,  чому Шевченка називають «гордістю і совістю України».
Чумак Н.Я.,
вчитель початкових класів
Василівської СШ-інтернату







Комментариев нет:

Отправить комментарий