вторник, 4 марта 2014 г.

Пам'яті Тараса

Славиться українська земля  геніями, які все життя, весь свій могутній талант присвятили служінню своєму народові. До таких імен належить і Тарас Григорович Шевченко. Його творчістьжиттєдайне духовне джерело, з якого одвічно черпатимуть люди глибоку мудрість і наснагу. Знайомлячись з творчою спадщиною письменника, молодь вчиться любити рідну землю такою ж великою любов’ю, як він.
    У цьому році ми відзначаємо 200- річчя з дня народження Великого сина України.  З нагоди цієї дати в Павлівській НСЗШ проходили уроки пам’яті про життя  і творчість Великого Кобзаря, Шевченківський брейн-ринг серед учнів 7-9 класів. Цікавим для всіх учнів став перегляд презентацій «Дитинство Шевченка», «Шевченко – художник». Відбувся  конкурс малюнків-ілюстрацій до творів письменника,  стінгазет. Діти знайомилися з творами автора, що були виставлені в шкільній бібліотеці.
Проведено літературні читання, конкурс декламаторів поезій Кобзаря, які діти читали із піднесеним настроєм, розповідали про найважливіші віхи життя Людини, чиє ім’я є символом української незалежності, демократії, а також літературно-музичну композицію « Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…». Школярі виконали пісні «Думи мої…», «Зоре моя вечірняя», «Заповіт». У заходах брали участь учні 2-9 класів.
     Вшановуючи пам'ять Тараса Шевченка, діти усвідомили, що минають роки, а слово Шевченка живе, кличе нас до єдності, віри і любові:
                                                                                        Любітеся, брати мої,
                                                                                         Украйну любіте.
                                                                                         І за неї безталанну,
                                                                                          Господа моліте .

Нанкевич В.Б., вчитель

Павлівської  НСЗШ

Комментариев нет:

Отправить комментарий