понедельник, 7 апреля 2014 г.

Миропіль вшановує Шевченка

З метою гідного відзначення у 2014 році 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка в Миропільській НСШ з 3 березня по 15 березня 2014 р. пройшов Шевченківський  тиждень під назвою : «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття».
Понеділок (3 березня) розпочався з відкриття тижня української мови та літератури. Усі учні були ознайомлені з планом заходів з 3.03 по 14.03.2014р. Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові,чия душа сповнена високої любові до батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність Вітчизни, честь і гідність народу! Безсмертне ім’я великого українського поета і художника Т. Г. Шевченка відоме скрізь як ім’я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу. Діти побували у віртуальному Національному музеї Тараса Шевченка.

У вівторок (4 березня) пройшов єдиний урок  на тему: «Великий син, великого народу», де учні переглянули  фільм -Заповіт «Мені тринадцятий минало». Своєю творчістю Т. Г. Шевченко відкрив нову епоху в українській літературі, створив чудові зразки поезії, які могутньо зазвучали над світом як гнівне звинувачення царизмові, як пристрасний заклик до активної боротьби за кращу долю.
А також в цей день відбувся Всеукраїнський конкурс «Соняшник», тема якого була присвячена життю та творчості Т.Г.Шевченка. У конкурсі прийняло участь 4 учнів  5-7 класів.
Середа(5 березня) була присвячена творчості за темою «Шевченко – художник».
Натхненні поетичні твори Тараса Шевченка – неоціненний скарб світової літератури – стали надбанням широких народних мас. За півтора століття після смерті поета накопичений величезний інформаційний матеріал про його життя і творчість.
Видані цікаві спогади сучасників: художників, літераторів,громадських діячів, істориків, етнографів, акторів, представників духовенства, військових, політиків, рідних і близьких поета, і навіть звичайних селян. У цих спогадах по крихітках відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича, його чуйна і зворушлива душа, погляди й світогляд. 

Учні переглянули фільм третій "У Вільні, городі преславнім», де познайомилися з навчанням малярства Шевченка, а далі самі відчували себе малярами створюючи ілюстрації до творів Кобзаря, малювали самого Шевченка і це їм вдалося.
У четвер (6 березня) семикласники показали знання з творчого та життєвого шляху Великого Кобзаря у вікторині «Чи знаєш ти Шевченка?». Школярі розширили свої знання про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка,  дізналися про невідомі напрями літературної діяльності Кобзаря.

А також інсценізували твори Кобзаря, що було досить цікавим видовищем. Учні розвивали акторські та ораторські здібності.
П’ятниця (7 березня) була присвячена веселим ребусам, кросвордам, загадкам, конкурсам… Було визначено найкращого декламатора Шевченківських поезій, учнями були створені презентації, на яких було представлено досить цікаву та різноманітну інформацію про невідомі сторінки життя Т. Шевченка. Така робота сприяла розвитку дослідницьким здібностям учнів, розширення їхнього кругозору, поваги до поета.
 У вівторок (11 березня) о 8.30 відбувся шевченківський флешмоб. Учні масово читали Кобзаря. Захід сприяв виховуванню поваги до Шевченкового слова та зацікавленість до детального вивчення його життя та творчості.
Середа (12 березня) - перегляд фільму «І виріс я на чужині». Школяр розширили свої знання про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка,  дізналися про невідомі напрями літературної діяльності Кобзаря.
Четвер (13 березня) Урок-реквієм. «Вшануймо пам'ять Кобзаря»
П’ятниця (14 березня) - підведення підсумків тижня. 
Під час проведення Шевченківських днів були оголошені конкурси на кращий буклет та листівку, презентацію, присвячені до200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка  «Незабутній Шевченко», метою яких було інформування учнів, залучення їх до культурної спадщини українського народу. Тиждень пройшов на високому рівні, усі класи взяли участь в проведені заходів. Учителем української мови та літератури Федько Т.В. була проведена значна робота у підготовці до Шевченківського тижня. На відкритих та позакласних заходах використовували різні форми проведення заходів; використовувалися інформаційно-комунікативні технології, інтерактивні методи, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу учнями, вихованню поваги до творчості Кобзаря, залучення дітей до глибин шевченківської мудрості, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства серед учнів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий