четверг, 15 мая 2014 г.

Літературно - музичне свято

   Духовним батьком, творцем і рятівником української мови й всієї нації став Великий Кобзар – Тарас Шевченко.

   Але по-особливому сприймає  світ його творчий спадок у 2014 році, коли відзначається 200-річчя від дня народження геніального поета, видатного художника Тараса Григоровича Шевченка. 14 травня 2014 року учні та педагоги Солонянщини, які взяли безпосередню участь у реалізації навчально-виховного проекту «Іду душею до Тараса», що діяв з листопада 2013 року, було запрошено у царство мудрого й красивого, правдивого й цінного, сильного й  ласкавого, доброго й мужнього слова Тараса Григоровича Шевченка. Свято відбулося у затишній та святково прибраній актові залі РНМК.



   Під час літературно-музичного свята під назвою «Шевченкове слово в віках не старіє» було перегорнуто символічні сторінки літопису проекту, що розкрили зміст  виконаної титанічної роботи по вивченню творчої спадщини геніального поета. Кращі з кращих, а це 23 учня з 14-ти шкіл отримали грамоти та символічні подарунки за активну участь в реалізації заходів, передбачених проектом.

Всього за час роботи над проектом до нього долучилися всі учні шкіл району, 261 учень взяв безпосередню участь у 11 турнірах і конкурсах та он-лайн вікторині. Найактивніше діяли учні та педагоги Військової СШ (І місце), Жданівської СШ (ІІ місце), Широчанської НСШ та Солонянської СШ №2 (ІІІ місце).



 Всі учительські та учнівські напрацювання представлені на спеціально створеному блозі www.soul200.blogspot.com , який став своєрідним он-лайн щоденником проекту.



   Ведучі свята (Киях Марія та Хуторна Юлія, учениці Солонянської СШ №2) вели мову про те, що поезії Тараса – це вогник, схожий на полум’я свічки, що запалює душу людини. Наймолодша учасниця свята – учениця 1-го класу Жданівської СШ Раєвич Яна виразно прочитала вірш «Садок вишневий коло хати», 

а Догонова Юлія, учениця 5-го класу Незабудинської СШ власний вірш «Одна на світі Батьківщина», лунала  акапельно пісня «Зоре моя вечірняя» у виконанні Миронюк Анни, учениці 7-го класу Жданівської СШ. Учасники заходу переглянули кращі слайд-фільми, створені старшокласниками Солонянщини.



     Діти і дорослі, що були присутні на святі, поклали квіти до меморіального знаку Т.Г.Шевченку, що розташований в центрі смт.Солоне.   
       Слова любові, пошани, вдячності  наповнили під час свята серця дітей, як і людей усього світу, бо Шевченко – не тільки наш поет, він належить усім народам. Його знають і цінують на всій планеті. По ньому пізнають нас, українців.  Особливою гордістю проймаються  серця українців, адже  для нас Шевченко не просто геніальний поет, він – наш земляк, а ми – його нащадки.






Комментариев нет:

Отправить комментарий