четверг, 23 января 2014 г.

Слово Т.Г.Шевченка звучить через віки

Шевченкова весна… Саме в  прекрасні березневі дні все людство  буде вшановувати великого Кобзаря. Протягом недовгих літ життя Т.Г.Шевченко зорав свою ниву і засіяв її словом добра, любові, правди та волі.  Його твори актуальні в усі часи.



       В рамках районного науково-методичного проекту «Йду душею до Тараса» спланована робота в Малозахаринській НСЗШ  до святкування 200-річчя  з дня народження Т.Г.Шевченка. Буде проведено усний журнал « І мене в сімї великій, в сімї вольній, новій, не забудьте…»,  конкурс на краще читання віршів Т.Г.Шевченка, конкурс дитячих малюнків «Тарасовими шляхами», історична подорож у час «Усе знесла й перемогла його любові сила. Того вогню – великого вогню і смерть не погасила», година спілкування « Живе під сонцем любові Шевченкова весна».
     Образ Т.Г.Шевченка дорогий для кожного учня нашої школи, тому що  погруддя великого поета, яке знаходиться в холі школи, зустрічає кожного ранку веселих дітлахів з посмішкою.  Біля погруддя  Т.Г.Шевченка в школі проводяться різні виховні заходи, свята, конкурси, дні української писемності «Мово моя українська», тематичні виставки.  22 січня було проведено усний журнал  «Історичне значення Акту Злуки ЗУНР і УНР».
     Погруддя Т.Г.Шевченка придбав для Малозахаринської  школи колишній директор школи  Курінний І.Г. у 1983 році.  В минулому  2013 році ми відзначили 30-літній ювілей цієї пам’ятки. Діти бережуть і  гордяться цим  історичним  пам’ятником. Дбають про  охайність  і прекрасний зовнішній вигляд погруддя  Великого Кобзаря, біля якого завжди стоять квіти. Ми пишаємося тим, що в нашій школі є така памятка історії.
  Островська В.П. – директор  Малозахаринської НСЗШ,
Курінна М.С. – вчителька української мови та літератури  
Малозахаринської НСЗШ.       

Комментариев нет:

Отправить комментарий