понедельник, 24 февраля 2014 г.

Літературна Тарасова вітальня

Традиційно Тиждень рідної мови та літератури в Криничанській СЗШ проходить у лютому. Цього року він був приурочений  200-річчю від Дня народження великого сина українського народу –Тараса Григоровича Шевченка. Із великим задоволенням всі учні школи взяли участь у заходах. Наймолодші учні малювали ілюстрації до творів письменника, цікавою дітям була літературна вікторини «Т. Шевченко – поет, художник, борець, людина…», конкурс декламаторів поезій Кобзаря , відбулося засідання «Клубу знавців творчості Т.Шевченка». 

Та найцікавішою була зустріч у літературній вітальні «Ми не забудемо тебе, Тарасе!» 

На святі лунали пісні на вірші Т.Шевченка у виконанні учениці 10 класу, декламувалися вірші, демонстрували картини Шевченка-художника. Та найбільше сподобалися й запам’яталися учням сценки із життя Тараса : «Тарас і Оксана», «Тарас на службі у дяка», «Тарас слухає розповіді діда Івана», «Тарас розмовляє з козаком». Виконуючи роль самого Тараса, учні більше проникалися складністю його долі, співчували, розуміли.
        Також було проведено  конкурс на кращий твір про Т.Г.Шевченка. Переможницею стала учениця 6 класу Гайдар Яна, яка склала про нього вірш.

Глибина Тарасових думок
Він був поетом не тільки того покоління.
Він є поетом всіх часів й епох.
Ті вірші відкривали всі його сумління.
А чи правдива влада? А чи існує Бог?
У нього вірші – глибина століть висока.
Він є поетом всіх часів й епох!

                                                  Учитель української мови й літератури –

                                                      Багорко Тетяна Миколаївна

Комментариев нет:

Отправить комментарий