пятница, 28 февраля 2014 г.

Бібліотечний урок "Шевченка славетне ім'я"

28 лютого 2014 р. у Петриківській НСЗШ проведено бібліотечний урок «Шевченка славетне імя».
Метою уроку було ознайомити дітей з життям та творчістю Т.Г.Шевченка, з прислів’ями про славетного поета; показати як шанують його в Україні й в світі; виробити навички виразного читання; виховувати любов і пошану до народного співця; викликати у дітей читацькі інтереси до творів Великого Кобзаря.

Місце проведення заходу було прикрашене портретом Т.Г.Шевченка, на вишитім рушнику лежав "Кобзар", букет польових квітів, далі - книжкова виставка творів Т.Г.Шевченка. Бібліотекар виготовила роздатковий матеріал – картки з прислів’ями та приказками.
На заході були присутні директор школи Шова С.М., заступник з НВР Соловей Л.Є., класний керівник 4 класу Вербецька О.М., старша вожата Лучко Н.М.
На уроці діти дізналися про важкі дитячі роки поета, про його родину, про його велику любов до своєї рідної сторони;  вперше познайомились з «Букварем» Т.Г. Шевченка та прислів’ями і приказками про нього, складенними на картках. Протягом уроку звучала поезія Кобзаря у виконанні учнів цього класу, а також декламувався вірш Олесі Омельченко, присвячений Тарасу Григоровичу.
 


Комментариев нет:

Отправить комментарий