четверг, 27 февраля 2014 г.

Лунай, рідна мово, у рідному домі!

21 лютого у затишному кабінеті української мови відбулося свято до Міжнародного дня рідної мови. Його підготували та провели вчителі Ясногор С.В., Шилова Т.І., Ус Л.В., Свищук С.М. спільно з сільським бібліотекарем Миколаєнко Ю.О.
    Ясногор С.В. розповіла учням про досить непросту історію цього свята, його значення для кожної свідомої людини. Ведучі свята , учні 9 класу Бондар Роман та Супряга Каріна передали думки про те, що необхідно любити і розвивати свою рідну мову, Тарасове слово. В цей день лунали мелодійні українські пісні про рідне слово. Особливо сподобались присутнім виступи завзятих першокласників та восьмикласників.
     У виконанні учнів та вчителів лунали безсмертні поезії Великого Кобзаря, чиє 200-ліття ми відзначатимемо вже зовсім скоро. Педагоги та учні нашої школи активно беруть участь у заходах, що проводяться з метою реалізації районного проекту "Іду душею до Тараса".

    Сільський бібліотекар провела невеликий екскурс про книги мовознавчої тематики. Всі вчителі закликали учнів любити і шанувати рідну мову, вивчати її та берегти. 



Комментариев нет:

Отправить комментарий